Wytze Kooistra

Wytze Kooistra (03-06-1982) is een geboren Drent met Friese roots en heeft een groot deel van zijn carrière gevolleybald voor Lycurgus Groningen. “Ik volleybal al vanaf mij achtste en sindsdien ben ik altijd bezig geweest met sport. Na diverse regionale selecties te hebben doorlopen, werd ik geselecteerd voor de Jong Oranje en later voor het grote Oranje, waar ik 252 interlands voor gespeeld heb.

Op clubniveau heb ik meerdere kampioenschappen gewonnen en heb ik, naast Nederland, gespeeld in landen als Italië, Polen, Griekenland en Qatar. Met het volleybal heb ik zo’n beetje de hele wereld over gereisd en heeft het mij op persoonlijk vlak veel gebracht. Ik vind het belangrijk dat iedereen die dit soort ervaring heeft opgedaan daar een beetje van teruggeeft aan de volgende generatie. Daarom ben ik na mijn laatste jaar als volleyballer bij Lycurgus nog drie jaar werkzaam geweest in de organisatie. Daar doe ik nog steeds vrijwillig het nodige advieswerk. Verder geef ik verschillende teams training, waaronder aan mijn kinderen.

Sinds drie jaar ben ik betrokken bij de Stichting Sporttalent Noord om sporttalenten in de regio Groningen en Drenthe (financieel) te ondersteunen. Hiermee hoop ik dat ook anderen hun dromen kunnen najagen zoals ik dat ook heb gedaan.”