John Schokker

Algemeen bestuurslid

De Sport Talent Noord is een initiatief van John Schokker (09-01-1967) uit Hoogkerk. John wil zich daarbij niet persoonlijk op de voorgrond stellen. Daar heeft hij ook de tijd niet voor. Wel maakt hij deel uit van het bestuur en wel als secretaris.

Waarom deze Foundation? Door zijn werk sinds 1998 als ondernemer, makelaar, taxateur en vooral sportliefhebber, is hij al meer dan 20 jaar zeer begaan met de sport in Stad en provincie Groningen.

John Schokker heeft verschillende van sponsorships op zijn naam staan. Zo ondersteunde hij de wielerklassieker Groningen-Münster, is lid van het investeringsfonds van FC Groningen en ondersteunt een aantal FC-activiteiten, is al 15 jaar sponsor van basketbalgigant Donar en ondersteunt een aantal amateurvoetbalclubs in Groningen, waaronder Velocitas 1897, de club van zijn hart. En cultureel maakte hij een aantal concerten mogelijk in zijn woonplaats Hoogkerk.

Maar hij ziet in dat de basis van de sport ligt bij jonge, ambitieuze sporters. Met de Foundation wil John daarom met name talentvolle jeugdsporters in Groningen stimuleren. “Om hen net dat duwtje te geven dat soms nodig is om zich verder te kunnen ontwikkelen,” aldus John.

Hij lanceerde zijn plan op een drukke receptie vanwege zijn 50ste verjaardag begin januari 2017 in de Euroborg. Het idee werd aangereikt door oud-journalist en sportdeskundige Dick Heuvelman.