Jan Schuil

Jan Schuil

Penningmeester

Ik ben geboren en getogen in Groningen en woon daar met mijn vrouw Loes Schuil-Koolma en onze korthaar dwergteckel Luna.

Ik ben 26 jaar werkzaam geweest bij KPN, met name in de functie van functioneel beheerder.

Tevens ben ik een aantal jaren penningmeester van een skybox bij FC Groningen geweest tot 1 april 2020. Sinds 1 februari 2021 ben ik werkzaam als senior functioneel beheerder bij DUO in Groningen.

Mijn hobby’s zijn sport in de breedste zin van het woord en fotografie. Ik heb een eigen website waarop foto’s die ik gemaakt heb besteld/bekeken kunnen worden (fotoschuil.nl). Sinds 1999 ben ik de webmaster van Velocitas 1897, daarnaast heb ik websites gemaakt voor onder meer de trainingsritten wielrennen op sportpark Corpus den Hoorn (ik zit daar ook in de organisatie) en heteluchtballon evenementen.

Als 7-jarig jongetje werd ik lid van de Groninger voetbalvereniging Velocitas 1897 waar mijn vader tot zijn overlijden 52 jaar lid van was. Zelf ben ik sinds 1 januari 1975 lid van deze roemruchte club die in 1934 de KNVB-beker wist te winnen door Feyenoord met 3-2 te verslaan.

Bij Velocitas 1897 speelde ik in alle jeugdselecties en één jaar bij de selectie 15-16 jaar van de provincie Groningen met o.a. Aron Winter en Marco Waslander waarvan de oud-doelman van FC Groningen Azing Griever trainer was met Herman Hazeveld als leider.

Na mijn jeugdperiode speelde ik voornamelijk in het tweede elftal van ‘Velo’ maar ook in het eerste elftal (zondag en zaterdag).

Het mooie van onze Foundation vind ik dat jeugdige talenten die om financiële redenen niet de mogelijkheid hebben zich verder te ontwikkelen, nu die kans wel krijgen waardoor ze dezelfde kansen krijgen als de concurrenten die wel die financiële ruimte hebben.