Danara Stoppels uit Holwierde werd afgelopen weekeinde in Apeldoorn Nederlands kampioene kogelstoten indoor. In de categorie o18 bereikte ze een winnende afstand van 14.69 m. Danara is atlete van Groningen Atletiek en maakt deel uit van RTC Noord Atletiek. Ze krijgt dit jaar financiële ondersteuning van Sport Talent Noord die zich inzet voor top sporttalent uit de regio Groningen.

In de voorronde van de beste 16 juniores van Nederland plaatste Danara zich met 13.31 m. voor de finale van 8 deelneemsters. In die finale ging ze meteen voluit en kwam aan de leiding met 14,69 m. Aan het slot van de wedstrijd werd het toch nog spannend, want de concurrentie kwam steeds dichterbij. Maar de afstand van Danara werd niet meer overtroffen.

Met deze Nederlandse kampioenschappen is het hoogtepunt van het indoorseizoen alweer achter de rug. Danara gaat nu verder met het outdoor seizoen, waarin ze zich naast het kogelstoten vooral zal richten op discuswerpen en op haar favoriete onderdeel speerwerpen.