Juliët Klad uit Stadskanaal is op 13 januari in Heerenveen noordelijk districtskampioene turnen geworden in haar categorie Pupil 2 N1. Ze werd daarmee meteen ook provinciaal kampioene van Groningen. Ook Juliët Klad is één van de sporttalenten die ondersteuning kreeg van Sport Talent Noord.
Turnen is de grote hobby voor de 10-jarige Juliët Klad. Ze traint enorm veel. “Per week 23 uur in Heerenveen bij Topsport Noord. Ik heb 5 middagtrainingen en 2x in de week een ochtendtraining. Die dagen train ik dus twee keer en slaap dan in een gastgezin. “Ik zou anders wel heel vroeg moeten opstaan en te lang in de auto zitten.” Ze vindt het heel leuk in het gastgezin. ” Het is er altijd heel gezellig en ze hebben ook huisdieren.”
Na de ochtendtraining gaat ze dan in Heerenveen naar school met werk van haar school in Stadskanaal.
Het leukste van turnen vindt Juliet het ‘lekker vaak over de kop gaan.’ Dat is voor haar een uitdaging. “Maar ik houd wel van uitdagingen.”. Haar voorbeeld is Céline van Gerner, omdat die heel goed kan springen en heel stabiel is op alle toestellen.
Juliët is dus heel ambitieus. Haar grote droom voor de toekomst is dan ook meedoen aan de Olympische Spelen. “Ik ben erg blij dat Sport Talent Noord mij wil helpen om een beetje dichterbij mijn droom te komen.”