Schaatser Sem Bodewes (14) uit Sappemeer maakte afgelopen weekend een sterke indruk op de internationale Viking Race in Thialf in Heerenveen. Op zijn specialisme de korte afstanden verbeterde hij liefst drie persoonlijke records. In een sterk internationaal veld eindigde hij in zijn leeftijdscategorie als zevende.

Sem begon zaterdag meteen al met een P.R. op de eerste 500m in 41.34. De daarop volgende 1.000 m. van zaterdag leverde ook een P.R. van 1.23.75. Op zondag ging de 500 m. in 41.43, gevolgd op de 1.000 m. door het derde P.R. van 1.22.88 (pr).

De Viking Race is het grootste tweedaagse internationale schaatstoernooi voor jongens en meisjes in de leeftijdscategorieën van 11 tot en met 16 jaar. De deelnemers komen onder meer uit Nederland, Noorwegen, Zweden, Finland, Duitsland, Polen, Italië, Oostenrijk, Wit Rusland, Roemenië, Groot-Brittannië en Denemarken.

‘Ik ben dan ook heel tevreden met deze prestaties,’ aldus Sem Bodewes die uitkomt voor de IJsvereniging Borgercompagnie en deel uitmaakt van de Gewestelijke Selectie van de KNSB. Hij wordt dit jaar ondersteund met een bijdrage van Sport Talent Noord.