• Sport: schaken
  • Woonplaats: Eelde
  • Leeftijd: 21

Toen ik zes was, waren mijn grote broer en mijn vader aan het schaken. Ik keek toe en ik vond het erg interessant. Ik wilde zelf ook schaken en mijn vader leerde mij de regels. Daarna ging ik op schaakles op school. De trainer daar zag dat ik talent had en vroeg mij of ik bij een club wilde spelen. Dat was het begin van mijn schaakcarrière.
Sindsdien ben ik 5 keer Nederlands kampioen geworden en heb ik meegedaan aan 4 Europese kampioenschappen en 1 wereldkampioenschap. In 2017 ben ik zelfs 5e geworden op het EK omdat ik de laatste ronde verloor, anders was ik kampioen geworden. Dit jaar heb ik ook mijn eerste IM-norm gehaald. Een IM-norm kun je halen door een hele goede prestatie neer te zetten op een toernooi. Als je 3 IM-normen hebt en een rating van 2400 haalt word je IM (Internationaal Meester).
Dit jaar speel ik vast in het eerste team van schaakclub Groninger Combinatie in de eerste klasse van de KNSB (schaakbond) met als doel weer te promoveren naar de meesterklasse en volgend jaar om het landskampioenschap te strijden.

Mijn voorlopige doel is om volgend jaar Internationaal Meester te worden en om het EK onder 16 te winnen. Uiteindelijk wil ik grootmeester worden en kijken hoe ver ik mij kan ontwikkelen in het schaken.
De foto is gemaakt op het EK jeugdschaak 2018 in Riga (Letland)