JSF-judoka Iris Westerhof (16) uit Groningen heeft dit jaar als doelstelling op alle zogenaamde meetmomenten een podiumplek te behalen. Onderstaand haar relaas.

‘Dat is gelukt’ meldt Iris tevreden. ‘Op het eerste meetmoment in Den Haag heb ik een mooie derde plek behaald, en ook het 2de meetmoment in Twente haalde k een mooie derde plek. In januari op het Espoir ben ik tweede geworden. Daarin is dit jaar geen meetmoment’

‘Om me te plaatsen voor het NK moest ik mij eerst plaatsen op het Districts Kampioenschap waarop ik overtuigend tweede werd. Op het NK werd ik overtuigend eerste.’

‘Mij eerste buitenlandse toernooi verloor ik helaas in de bronsfinale en werd 5de. Op het NK ben ik 3de geworden door mijn resultaten werd ik geselecteerd voor het ECC in Teplice (Tjechië) en Berlijn. In Tjechië heb ik op een zwaar toernooi een mooie derde plek behaald. En in Berlijn in de bronsfinale helaas verloren.’

‘Door mijn prestaties ben ik nu geselecteerd voor het EK in Polen waar ik eind juni op de tatami mag verschijnen. Dit was natuurlijk nooit gelukt zonder het vertrouwen, begeleiding, toewijding en trainingen  van mijn coach/trainer Deflyn Bakker.’