• Sport: judo
  • Woonplaats: Groningen
  • Leeftijd: 22

Vanaf mijn 6de doe ik al aan judo. In 2016 ben ik Nederlandse Kampioen geworden.

Afgelopen judo seizoen ben ik een gewichtsklasse hoger gaan spelen en heb ik mij voor verschillende European Cups gekwalificeerd waar ik steeds in de top 7 ben geëindigd. In Erfurt (Duitsland)  en in Cluj-Napoca (Roemenië) heb ik in de bronsfinale gestaan, waarin 1 keer brons is behaald.

Ik ben nu in het laatste jaar -18. Voor het komende judoseizoen is mijn doelstelling op alle meetmomenten op het podium te staan. Daarmee kan ik mij kwalificeren voor zoveel mogelijk ECC. In Den Haag heb ik goed gepresteerd waardoor ik mijn eerste punten verzameld heb.

Ik ben ontzettend blij dat ik een financiële bijdrage heb gekregen van Sport Talent Noord. Want naast veel trainen in Groningen, Heerde, Heereveen en Papendal zijn er ook veel trainingsstages in het buitenland met veel reiskosten. Het geld kan ik daarvoor gebruiken.

Samen met mijn trainer/coach Deflyn Bakker heb ik naast alle verplichtingen van het -18 traject een eigen trainingsschema gemaakt. En ik hoop dat ik door hard te trainen en natuurlijk wedstrijden te winnen  uiteindelijk ook geselecteerd wordt voor het EK in Polen, de EJOF in Azerbaidjan en misschien ook nog wel het WK.