• Sport: tennis
  • Woonplaats: Groningen
  • Leeftijd: 21

Toen ik voor het eerst ging lopen, had ik in de ene hand een tennis racket en in de andere een tennisbal. Toen was het al duidelijk, deze jongen houdt van tennis en sindsdien is dit alleen maar erger geworden. Zo sta ik inmiddels bijna iedere dag op de baan en speel ik regelmatig toernooien, in Nederland en nu ook in het buitenland.

Ik zit inmiddels in VWO 4 en dat gaat erg goed. Ik zit op een LOOT school, wat betekent dat ik vrij mag vragen om te gaan trainen of een toernooi te spelen. Zo hoef ik elke dinsdagmiddag niet naar school, omdat ik dan naar Amsterdam ga om te trainen. Dit is erg fijn omdat ik me zo goed op mijn sport kan richten en daar alle mogelijkheden voor heb.

Verder doe ik, binnen en buiten de baan, er alles aan om beter te worden. Ik doe regelmatig zelfstandig fysieke trainingen, dus buiten de trainingen om. Ik volg een dieet zodat ik zeker weet dat ik genoeg van alles binnenkrijg, zo eet ik bijvoorbeeld iedere ochtend en middag yoghurt en na een training neem ik een eiwit shake. Sinds kort heb ik ook een afspraak met een sportpsycholoog, zodat ik ook op mentaal gebied alles uit de kast kan halen.

Ik heb afgelopen jaar veel toernooien gespeeld en dat gaat dit jaar alleen nog maar meer worden. Ik ben van plan veel Tennis Europe toernooien te spelen en NRT en JRT toernooien te spelen. De NRT toernooien zijn nationale ranglijsttoernooien, toernooien waarbij je punten kan krijgen voor de nationale senioren ranglijst. De JRT toernooien zijn jeugdranglijsttoernooien, toernooien waarbij je punten krijgt voor de jeugdranglijst. De Tennis Europe toernooien zijn voor mij het belangrijkst. Dit zijn toernooien voor junioren onder 16 waarbij je punten krijgt voor de internationale ranglijst.

Mijn ambitie voor dit jaar is om een JRT**** toernooi te winnen (het hoogste toernooi voor junioren) en om internationaal bij de top 100 van de Europa te behoren. Om deze doelen te bereiken moet ik hard gaan trainen en veel toernooien gaan spelen, ook in het buitenland. Ik heb er veel zin in en hoop zo ver mogelijk te kunnen komen!