De afgelopen tijd is er veel gebeurd in het schaakleven van Jonas Hilwerda. Hieronder doet hij verslag van de verschillende ontwikkelingen:
“Om te beginnen ben erg blij met de nieuwe sponsorovereenkomst met MTN Accountants en Adviseurs. Ik heb het contract ondertekend vlak nadat ik thuis was gekomen van een 9-rondig toernooi in Bad Wörishofen in Zuid-Duitsland.

Dat was een groot toernooi met bijna 150 spelers. Ik werd nummer 13. Omdat ik flink boven verwachting scoorde – ik speelde tegen verschillende grootmeesters (onder wie twee uit Rusland) – behaalde ik de schaaktitel FIDE Meester. Op de lijst die 1 april door de internationale schaakbond (FIDE) is gepubliceerd, sta ik genoteerd met een rating van 2312. Het gaat de goede kant op!

En twee dagen nadat ik het contract had ondertekend, vertrok ik naar Parijs om een interland, International Youth Chessmates genoemd, te spelen. Behalve Nederland en het gastland Frankrijk kwamen de tegenstanders uit Engeland, Ierland en Moermansk. Ons team won alle matches en daarmee het toernooi. Ik scoorde 3,5 uit 5 (3 gewonnen, 1 remise en 1 verloren) en dat was ook de verwachte score als je mijn rating vergeleek met die van mijn tegenstanders. Ik speelde overigens in de leeftijdsgroep tot 18 jaar, terwijl ik normaal gesproken zou spelen in de leeftijdsgroep tot 16 jaar. Al met al een geslaagd toernooi.

Ik bereid me nu voor op het volgende toernooi, namelijk het Prinsenstad-toernooi in Delft, daarna het NK jeugd in Assen en dan Limburg Open. Maar daarvoor speel ik nog twee partijen met mijn clubteams (in de regionale competitie en in de landelijke competitie).Ik wil graag van de gelegenheid gebruikmaken om nogmaals te bedanken voor de grote en waardevolle ondersteuning, zowel financieel als op andere manieren, die ik ontvang van Sport Talent Noord en nu dus van MTN Accountants en Adviseurs. Er is geen twijfel dat dit me helpt en aanmoedigt om nóg beter te presteren en ik kijk uit naar een mooie samenwerking!”