Judotalent Marin Visser (18) uit Groningen heeft een punt gezet achter haar nog jonge carrière. Ze liet onlangs weten dat ze het intensieve bedrijven van topsport niet meer kan opbrengen.

Dat ligt niet aan gebrek aan succes, want Marin werd achtereenvolgens onder meer Nederlands kampioen, zilveren medaillewinnares met Nederland op de Jeugd Olympische Spelen en begin dit jaar zelfs Europees kampioen onder 18 in de gewichtsklasse tot 63 kg. Ook werd ze nog genomineerd voor de prijs sporttalent 2018 van de provincie Groningen die net aan haar neus voorbij ging.

Marin, die dit jaar een financiële ondersteuning kreeg van Sport Talent Noord, laat weten dat ze de zware inspanning die het bedrijven van topsport nou eenmaal vraagt, niet meer kan opbrengen. Jarenlang dag-in-dag-uit trainen, de vele wedstrijden nationaal en internationaal. Ze verhuisde voor centrale trainingen zelfs nog naar het nationale sportcentrum op Papendal bij Arnhem op weg naar de internationale judotop.

Visser kon zich de laatste tijd steeds minder motiveren om de jarenlange weg naar die internationale top af te leggen en zich daar vervolgens te handhaven. Ze nam haar besluit in overleg met haar trainster en ouders en gaat weer in Groningen wonen om zich te ontplooien in een wereld zonder judo. Of het moet op termijn al zijn hooguit nog het geven van wat judolessen of -clinics.

De Sport Talent Noord is trots dat Marin Visser dit jaar deel uitmaakte van de door de Foundation geselecteerde groep Groninger toptalenten. Ze was dan ook in beeld voor vervolgondersteuning in 2020.
De Foundation wenst haar veel plezier en geluk in haar ‘nieuwe’ leven.