Directeur Harry Vaatstra van de Klimaatgroep Holland BV is een sportliefhebber. Daarom ging hij graag in op de uitnodiging van John Schokker voor de Benefiet-avond van de Foundation eind vorig jaar. ‘Ja, en dan weet je dat je als ondernemer kans loopt dat je ook een duit in het zakje gaat doen. Het is belangrijk om sportinitiatieven te ondersteunen, zeker als het om jonge sporters gaat.’

En zo geschiedde. Tennisser Niels Visker zat met zijn vader aan de tafel van de Klimaatgroep en het ijs was snel gebroken. ‘Niels had een goed verhaal en toen het punt van sponsoring van de sporters aan bod kwam, maakten we ons sterk voor Niels. We wisselden meteen al ideeën uit over wat Niels met zijn tennistalent voor activiteit voor het bedrijf kan doen. Ik vrees dat de ballen ons om de oren vliegen,’ aldus Harry Vaatstra.

Dus kon de overeenkomst tussen de Klimaatgroep, Sport Talent Noord en Niels Visker vlak voor Pasen worden ondertekend.

Niels is zeer bevlogen om iets te bereiken op tennisgebied en tot in elk geval de Nederlandse top te gaan behoren. Dat geldt ook voor zijn ouders, want Niels heeft nog een op niveau tennissende broer Jasper. De ouders moeten zich veel getroosten om het mogelijk maken, maar dat doen ze graag.

Voor de tennissende broers is zelfs een stichting opgericht: ‘Visker on Tour’. Om alles een beetje overzichtelijk te houden, organisatorisch en financieel. Daarbij is sponsoring zeker welkom, zoals nu door de Klimaatgroep Holland voor Niels.

Zijn programma voor dit jaar mag er zijn. ‘De komende tijd speel ik in de Nederlandse competitie voor Reo Roden en in Duitsland voor DSL Osnabrück. Uiteraard ook veel trainen en tegelijkertijd mijn examens van het VWO afleggen. Daarna leg ik de focus op de internationale toernooien. Italië en België staan op het programma. Verder wil ik dit jaar ook wat meer ervaring opdoen in proftoernooien. Hiervan is een reeks in Nederland deze zomer.’