• Sport: judo
  • Woonplaats: Oude Pekela
  • Leeftijd: 24

Ik doe al 12 jaar aan judo. Ik heb een financiële bijdrage ontvangen van Sport Talent Noord, wat ik erg mooi vind.

Ik richt mij aankomend seizoen vooral op Internationale wedstrijden en hoop mij via Junior European Cups te plaatsen voor de EK en WK van 2019. Om dit kunnen realiseren, doe ik veel Internationale trainingsstages en wedstrijden, zoals bijvoorbeeld in Polen, Rusland, Frankrijk, Spanje, Denemarken enzovoorts. Ik denk dat dit een realistisch plan is, omdat ik afgelopen jaar in mijn eerste -21 jaar 4 x in de top 7 eindigde op verschillende Junior European Cups en stond reserve voor het EK -21.

Ook ben ik 3e geworden op de Nederlandse Kampioenschappen -21. In de -18 jaar ben ik 2x Nederlands Kampioen geworden en heb mij via European Cups en de Bremen Masters, waar ik 3e ben geworden, geselecteerd voor het EK en de EYOF ( European Youth Olympic Festival ), op beide een 7e plek behaald.

De laatste 2 jaar hebben mij een positief gevoel gegeven om met frisse moed het nieuwe seizoen in te gaan en mij verder te ontwikkelen. Zo ben ik nu alweer op weg naar een wedstrijd in Frankrijk en vlieg ik volgende week opnieuw naar een ander toernooi in Frankrijk .

Mijn -18 jaren heb ik gedraaid onder begeleiding van Bas Meerveld ( RTC HEERENVEEN ) en vanaf -21 ben ik onder begeleiding van Edwin Steringa ( RTC HEERENVEEN ).

Om voor het beste trainingsklimaat te zorgen, woon ik op mijzelf in Heerenveen omdat ik daar een goede ploeg heb om mee te werken en over erg goede faciliteiten beschik.