• Sport: judo
  • Woonplaats: Groningen
  • Leefijd: 23

Ik ben altijd sportief geweest, deed aan turnen en ballet en kwam als Groningse via mijn broers bij een judoles van Martijn Dijkman bij Dijkmansport in Groningen terecht. Ik bleek het heel leuk te vinden en op een zeker moment ging het zo goed dat ik er voor gekozen heb om me volledig op het judo te richten en verder te gaan als wedstrijdjudoka.

Toen ik eenmaal grote toernooien ging winnen in de leeftijdscategorie -15 jaar kreeg ik de smaak te pakken en ben ik naar de Topsporttalentschool gegaan in Groningen, zodat ik mijn sport beter kon combineren met school. Talent alleen is niet genoeg, topsport is hard werken!

Inmiddels ben ik enkele jaren verder en ik heb me steeds verder ontwikkeld als judoka. Ik ben verhuisd naar Heerenveen om het fulltime RTC-programma te kunnen volgen en te kunnen trainen onder de beste trainers van Noord Nederland met judoka’s die dezelfde passie en motivatie hebben als ik.

Deze overstap heeft mij heel goed gedaan. Ik heb het afgelopen seizoen, mijn laatste jaar in de leeftijdsklasse onder 18 jaar, fantastisch af kunnen sluiten. Naast dat ik verschillende grote internationale toernooien op het podium geëindigd ben ik Nederlands kampioen geworden, Europees kampioen en ik heb een zilveren medaille behaald op de Jeugd Olympische Spelen. Dit was natuurlijk een geweldige ervaring!

Het komend seizoen start ik in een nieuwe leeftijdsklasse, onder 21 jaar. Ik zou graag blijven doorgroeien en ontwikkelen, maar daar is veel voor nodig. Om beter te worden is het belangrijk om veel buitenlandse toernooien en stages te draaien, ervaring op te doen. Omdat hier een behoorlijk prijskaartje aan hangt ben ik dan ook heel blij dat Sport Talent Noord mij dit seizoen ondersteunt in mijn traject.