• Sport: topgolf en squash
  • Woonplaats: Hoogezand
  • Leeftijd: 23

Sinds mijn 12e is mijn doel duidelijk: van sport mijn beroep maken. Mijn hele leven is ingericht om dit doel te verwerkelijken.
Naarmate ik vaker in aanraking kwam met professioneel georganiseerde toernooien werd een ding steeds duidelijker. Dit is wat ik wil doen! Om dit doel te verwerkelijken zijn een aantal zaken belangrijk. Een goede sport/studie combinatie, professionele begeleiding, doorzettingsvermogen en plezier in de sport.

Door de jaren heen heb ik en professioneel team om mij heen gecreëerd. Dat bestaat uit fysiotherapeut Thomas Geudeker, trackman coach en talentbegeleider Marcel Warnaar, personal trainer Sietse Koster, vader en coach Fred Karsenbarg voor mentale training, begeleiding en is mijn caddie. Ook mijn moeder Marion maakt deel uit van het team, zij is sportmasseuse, doet het plannen van wedstrijden en alles wat er bij een professionele aanpak komt kijken.

Ook heb ik ervoor gekozen dat ik sport en studie goed kan combineren, momenteel studeer ik marketing en communicatie aan het Johan Cruijff college in Groningen.
Voor mij als sporter is 2018 een zeer belangrijk jaar geweest. Het wedstrijdseizoen bestond onder meer uit toernooien in Mexico, Duitsland, België, Verenigde Arabische Emiraten en uiteraard Nederland. Was winnaar van de Faldo series in Berlijn en het spelen van de Faldo series finale in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit heeft een behoorlijke boost gegeven aan mijn vaardigheden en wedstrijd ervaring.

Voor 2019 staan er mede door de donatie van Sport Talent Noord eind januari tot begin februari een trainingsweek in Spanje op de agenda en zal ik deel gaan nemen aan twee Evolve pro golf tours. Dat zijn professioneel georganiseerde wedstrijd waar pro’s, maar ook ik als amateur golfer, aan mee mag doen. Ik wil de John schokker foundation ontzettend bedanken voor deze mogelijkheid tot training in het buitenland. Wilt u mij persoonlijk volgen of een stapje helpen richting de top? Bekijk dan mijn site www.mart-karsenbarg.nl