• Sport: Judo
  • Woonplaats: Winschoten
  • Leeftijd: 22

Op bijna 7-jarige leeftijd ben ik begonnen met judo, nadat ik eerst voetbal heb geprobeerd. Ook zat ik al vanaf m’n 2e jaar op (peuter)gym en heb ik nog een aantal jaren aan acrogymnastiek gedaan.

Ik judo bij Judo Instituut Noord, mijn trainer is Alexander Sulava. Ook train ik bij het RTC Noord-Oost en 1x per week op Papendal. Ook ga ik 1x per maand op zaterdag of zondag naar Papendal. De trainingen op Papendal en RTC zijn verplicht als je je wilt plaatsen voor Europacups en/of EK en WK.

Daarnaast volg ik op het JCC de opleiding Marketing en Communicatie, ik zit in het eerste jaar en kan het allemaal nu nog goed combineren. Het voordeel van het JCC is dat iedereen meedenkt qua planning en wedstrijden. ‘s Morgens ga ik eerst trainen (judo/krachttraining) en daarna volg ik de lessen op school, ‘s avonds heb ik dan weer training.

In de -15 ben ik op het NK als 3e geëindigd, vorig jaar in de -18 heb ik helaas om brons verloren. Ook ben ik vorig jaar door de bond geselecteerd om deel te nemen aan Europacups in Berlijn en Teplice. Dit jaar hoop ik dat weer te halen!

De kosten voor trainingen, wedstrijden, trainingsstages die aan internationale wedstrijden vastzitten, moeten door onszelf worden bekostigd. Daarom ben ik erg blij met de steun van Sport Talent Noord.