Atlete Melanie Helweg (19) uit Beerta nam vorige week deel aan internationale wedstrijd voor handbikers in het Engelse Yorkshire. Ze werd daar tweede. Melanie kreeg dit jaar een financiële ondersteuning van Sport Talent Noord.

Onderstaand haar verslag over een mooie afsluiting van een leerzaam seizoen

“Zaterdag 21 september was het zover, De laatste wedstrijd van het seizoen in Yorkshire Engeland. Daar ga ik jullie nu meer over vertellen.

Donderdag 19 september om half 9 gingen het jongerentalententeam met de boot naar Yorkshire. Een bootreis van 11 uur lang. Op de boot kun je je zeker niet vervelen. We gingen van alles doen. Als eerste gingen de dames natuurlijk naar de parfum winkel en naar de bioscoop. ‘s Avonds gingen we naar live muziek luisteren. Zelf was ik best duizelig op de boot door de zee, maar na een tijdje wende ik er aan.

Vrijdag 20 september om half acht zijn we aangekomen in Engeland. Met elkaar gingen we snel ontbijten en daarna op de handbike om de parcours te verkennen. Met een prachtige omgeving met veel heuvels ging ik en een teamgenootje 25km handbiken op het parcours. Zelf vond ik het best wel zwaar, maar ik wist nu wel wat er ging komen. Ook was het best wel eng, want in Engeland moesten we aan de linker kant handbiken in plaats van aan de rechter kant. Dat was heel erg wennen en vooral bij de rotondes. Na de parcours verkenning hebben we onze spullen gepakt voor de volgende dag en verder lekker even niks doen.

Zaterdag 21 september was de dag van de wedstrijd. Afstand 42 km. met 500 hoogtemeters waarbij je van punt A naar punt B ging handbiken. Ik had er echt super veel zin in. Aangekomen bij de parkeerplaats gingen we infietsen. Tijdens het infietsen werden er veel foto’s van je gemaakt en heel veel mensen vonden het super interessant. Na 25 minuten infietsen werden we opgeroepen om met elkaar naar de start te handbiken. Ik moest nog 45 minuten wachten voordat ik van start kon, maar door de sfeer ging dat zo voorbij. Een minuut voor de start werden de namen opgeroepen van de handbikers en doordat er wel 800 mensen aan het kijken waren bij de start, kreeg iedereen een groot applaus. Ik werd steeds zenuwachtiger en de laatste 10 seconden gingen we met z’n allen aftellen voor de start. Dit was zeker de mooiste start die ik ooit heb gehad. Tijdens de wedstrijd had ik gelukkig een motorrijder voor mij voor het aanwijzen van de weg. De wedstrijd ging super goed, heb een mooie tijd neergezet en ben ik 2de geworden van de H4 vrouwen. Als afsluiter zijn we met z’n allen uit eten geweest.

Zondag 22 september gingen we met de boot terug naar Rotterdam en keken we neer op een hele mooie wedstrijd en een heel mooi wedstrijdseizoen.

Nu zijn alle wedstrijden voorbij en heb ik 3 weken rust. Ik heb een super mooi en leerzaam wedstrijdseizoen gehad!”