“Wij vinden het belangrijk jonge, ambitieuze mensen een steuntje in de rug te geven. Ook in de sport. Zoals Jonas die heel vastberaden werkt aan zijn schaakcarrière. We willen Jonas vooral het gevoel geven dat zijn inspanning wordt gewaardeerd.” Aldus onderbouwt adjunct-directeur Joost Leertouwer van MTN Accountants en Adviseurs in Groningen deze sponsordeal.

Leertouwer was tijdens de Benefiet van de Foundation eind vorig jaar onder de indruk van de presentatie van Jonas Hilwerda (16) tijdens een Benefiet-avond van de Foundation. Jonas stopt tientallen uren per week in zijn schaakontwikkeling, speelt vele grote toernooien in binnen- en buitenland en volgt digitaal live vele partijen elders in de wereld van de grote schakers. Tot in de nacht.

Jonas speelt bij de Groninger schaakclub Staunton, leverde al tal van aansprekende prestaties, staat momenteel op een rating van boven de 2.300 en heeft daarmee de schaaktitel van Fide Meester (FM) behaald. Daarmee sluit hij aan bij de Nederlandse top. Zijn volgende doel is het behalen van normen voor zijn volgende schaaktitels, namelijk die van Internationaal Meester (IM) en Grootmeester (GM).

MTN Accountants en adviseurs

Hilwerda behoorde in het eerste jaar 2018 tot de 18 sporters die financiële ondersteuning kregen van Sport Talent Noord. Van die bijdrage kreeg hij een week Masterclass van veelvoudig Nederlands schaakkampioen Loek van Wely.

Uit die groep van 18 werd hij met drie anderen door de Beoordelingscommissie geselecteerd voor een voordracht aan de aanwezige ondernemers op de Benefiet. Op basis van de door hem geboekte resultaten in 2018.

Uiteraard verricht Hilwerda graag ook enkele tegenprestaties. MTN opent in juni een nieuwe vestiging aan de Sylviuslaan in Groningen. Als onderdeel van het programma speelt Jonas een simultaan tegen medewerkers en genodigden van MTN.

Verder krijgt MTN logo’s op het uitgebreiSport Talent Noord-kledingpakket (Craft) dat Jonas wordt aangeboden door de Foundation en is ontwikkeld door Sporthuis Winsum.