Zeiler Rens van der Heiden nam onlangs deel aan verschillende belangrijke evenementen in Zuid-Europa. Hieronder zijn verslag.

Bodrum International Optimst Regatta

Begin maart vond in Turkije de BIOR (Bodrum International Optimist Regatta) plaats. Een zeilevenement met deelname uit 17 landen, 85 clubs en 493 optimist zeilers. Nederland was aanwezig met 12 deelnemers. Ik ben hier geëindigd als de beste Nederlander en overall 8ste van het evenement. Hier ben ik heel trots op.
We zeilden in een gelegenheidsteam van 5 zeilers uit het Noorden: het Opti Team Noord.

Het was een prachtig internationaal evenement, de omstandigheden waren super en er zijn veel vriendschappen gesloten. De vijf zeilers van Opti Team Noord trainden samen met de Turkse club Fenerbahce, een geweldige samenwerking en ervaring!

Palamos Optimist Trophy

Begin februari heb ik eerst nog in Palamos (in Spanje aan de Middellandse Zee) drie dagen getraind met de Nederlandse Kernploeg voor de Palamos Optimist Trophy. Dat was super gezellig en leerzaam. Daarna begonnen de wedstrijden met 529 optimist zeilers uit heel Europa. De week erna heb ik daar getraind met trainer Han Beverwijk van ‘coach for sailing’. We hebben heel veel startjes geoefend, die zijn belangrijk bij het zeilen.