• Sport: Zeilen Optimist klasse
  • Woonplaats: Paterswolde
  • Leeftijd: 18

Ik ben gaan zeilen op mijn achtste bij de zeilvereniging VWDTP in Haren. Daar heb ik kennis gemaakt met het wedstrijdzeilen; eerst op het Paterswoldsemeer, later in de regio Noord. Daarna volgde de landelijke selectie wedstrijden en inmiddels vaar ik ook internationale wedstrijden.

Na het winnen van de Sneekweek vorig jaar besloot ik me aan te sluiten bij het RTC Noord en mee te doen met de selectiewedstrijden van Optimist Club Nederland. Ik eindigde bij de voorjaarsselectie bij de top 30 van Nederland. Afgelopen zomer werd ik winnaar van de Schildweek.

Na de selectiewedstrijden afgelopen najaar ben ik gevraagd voor de Kernploeg optimist zeilen. (kernploeg bestaat uit 16 snelste optimist zeilers uit Nederland). Hier hoop ik me verder te kunnen ontwikkelen en me te kunnen optrekken aan andere goede optimist zeilers.

Op dit moment zit ik in het eerste jaar van het Praedinius Gymnasium en train ik de woensdagmiddagen en in de weekenden. Ik ga binnenkort op trainingsstage naar Lanzarote en ga dit voorjaar meedoen aan wedstrijden in Palamos (Spanje) en Bodrum (Turkije). Daarnaast hoop ik ook weer goed te varen met de Nationale selectie wedstrijden en me te plaatsen voor het EK.