Directrice Karen Versol van café-restaurant De Paalkoepel (met fraai terras aan het meer) heeft sportende kinderen en is daar heel positief over. ‘Sporten is sowieso goed voor jonge mensen. Ze krijgen daar veel van mee dat van belang is voor het gewone leven. En al helemaal als het sport op niveau is. Dat vraagt veel. En ook het relativeren als het eens wat minder gaat. Of het ophoudt door bijvoorbeeld een blessure die je niet bij de betreffende sport kunt hebben. Want het is betrekkelijk allemaal, ook topsport.’

Door die positieve grondhouding was Karen Versol al snel onder de indruk van wat bijvoorbeeld toptalent judoka Marit Kamps allemaal doet om in haar sport inmiddels tot de Europese top te behoren bij de Junioren Onder-23. Dat was tijdens de Benefiet-avond van Sport Talent Noord in het prachtig gelegen, karakteristieke horeca-pand van De Paalkoepel aan de Meerweg in Haren aan de boorden van het Paterswoldsemeer.

En zo werd de sponsorovereenkomst tussen De Paalkoepel, Marit Kamps en Sport Talent Noord op Paaszaterdag ondertekend. Marit en haar vader Gerrit waren daar heel blij mee. Het is ook de eerste commerciële ondersteuning van topjudoka Marit.

‘De judobond betaalt de kosten als we voor Nederland uitkomen, maar daarnaast gebeurt er ook heel veel. Zoals reiskosten van centrale trainingen en individuele wedstrijden. Die moet je zelf opbrengen. Gelukkig staan mijn ouders er helemaal achter en reizen ook veel naar al die wedstrijden, ook in het buitenland. Een hele steun’, zegt Marit.

Ze is al doorgedrongen tot de internationale top in haar leeftijdsklasse onder-21. ‘Maar ik doe ook al mee aan wedstrijden senioren onder 23.. Als ik me daarin weet te plaatsen, gaat het dit jaar om het EK in september in Finland en het WK in oktober in Marokko.’

En haar ultieme focus? Uitkomen voor Nederland op de Olympische Spelen in Frankrijk in 2024!!!

Om enig inzicht te krijgen wat daar allemaal voor moet gebeuren onderstaand het internationale wedstrijdschema van Marit alleen al tot en met augustus. Nog naast de doordeweekse trainingen op sportcentrum Papendal bij Arnhem!

Junior European Judo Cup 11-12 mei Kaunas Litouwen
Trainingsstage 13-15 mei Kaunas Litouwen
Senior European Judo Cup 25-26 mei Celje Slovenië
Junior European Judo Cup 01-02 juni Leibnitz Oostenrijk
Trainingsstage 03-05 juni Leibnitz Oostenrijk
Junior European Judo Cup 22-23 juni Paks Hongarije
Trainingsstage 24-27 juni Paks Hongarije
Junior European Judo Cup 06-07 juli Sarajevo Bosnië-Herzegovina
Trainingsstage 08-10 juli Sarajevo Bosnië-Herzegovina
EJU Trainingsstage 18-24 juli Papendal Arnhem Nederland
Junior European Judo Cup 27-28 juli Berlijn Duitsland
Trainingsstage 29-31 juli Berlijn Duitsland
Junior European Judo Cup 10-11 augustus Cluj-Napoca Roemenië
Trainingsstage 12-14 augustus Cluj-Napoca Roemenië