Jop van der Laan stijlvol in actie. Fotograaf: Janet Vermist.

Voor rolstoelrugbyer Jop van der Laan uit Haren was 2017 een fantastisch jaar. “In november zijn we in Frankfurt met het Nederlands rolstoelrugbyteam Europees Kampioen in de divisie C geworden.
Een prestatie waar we erg trots op zijn, want we hebben ploegen als Tsjechië en Rusland achter ons gelaten. Het was een bijzonder kippenvel moment om voor de eerste keer op een EK het Wilhelmus te horen!”

In het najaar van 2018 staat het EK voor B-divisie op het programma. Het doel is dan te komen bij de eerste twee en dat betekent plaatsing in de A-divisie. “Uit de A-divisie worden de ploegen geselecteerd voor de Paralympics in Tokio in 2010. Vanaf nu trainen we elke week met het Nederlands team in Amsterdam of Nijmegen. Vorig jaar was dit elke 14 dagen, maar onze trainingsintensiteit zal omhoog moeten om mee te blijven doen in de top.”

“Naast het Nederlands team train ik ook met mijn club The Quadfighters en zit verder veel in de Ron Haans sportschool en de trainingszalen van Beatrixoord. Per week maak ik zo’n 20 tot 25 trainingsuren.”

“Het bericht dat ik tot de 17 sporters ben die een bijdrage krijgt uit Sport Talent Noord was een fantastisch bericht. Ik kan hiermee een deel van de hoge reiskosten naar de trainingen
in Amsterdam en Nijmegen en de trainingskampen betalen.”

“Dit jaar  2018 is voor mij een jaar om verder te werken aan het realiseren van mijn droom: de Paralympics in Tokio te halen. Daarnaast wil ik bij het Alfa College ook graag mijn tweede studiejaar van de opleiding Trainer Coach niveau 4 op het Johan Cruijff College succesvol afronden. Daar zal mijn moeder ook heel blij mee zijn…..”

“Ik wens alle sporters  veel goeds om de nodige sportieve hoogtepunten te bereiken. En Sport Talent Noord wens ik veel succes met hun nadere invulling en uitwerking van hun plannen!”