• Sport: schaatsen
  • Woonplaats: Borgercompagnie
  • Leeftijd: 19

Op 6-jarige leeftijd ben ik al begonnen met schaatsen. De eerste jaren trainde ik twee keer per week bij de IJsvereniging Borgercompagnie. Op mijn elfde kwam ik in de jeugdbaanploeg van het gewest Groningen van de KNSB.

Dit jaar ben ik eerstejaars C-junior en maak ik deel uit van de C-junioren Selectie van Groningen en Drenthe. Het aantal trainingen is inmiddels opgevoerd naar 5 tot 6 keer per week. In de zomer zijn dat loop-, skeeler-, fiets- en krachttrainingen. In de winter vooral schaatsen, maar ook nog 1x per week krachttraining.

De afstanden zijn de 500, 1000 en 1500 meter. Zowel de 500 als de 1000 meter zijn mijn favoriete afstanden. Mijn beste prestatie vorig jaar was een 5e plaats op het NK. Ook op de nationale ranglijst stond ik op de 5e plaats en op de wereldranglijst stond ik in de top 20.

Ik ben in oktober een week op trainingskamp in Inzell geweest en zit in de Kerstvakantie met de selectie in Berlijn voor een trainingsweek.

Op 15 en 16 december dit jaar heb ik deelgenomen aan de Internationale Sprint-Cup in Berlijn met schaatsers uit verschillende Europese landen. Ik kan terugkijken op een erg succesvol toernooi. Ik was zowel op de 500 m als 1000 m 3e. Ook in het eindklassement ben ik 3e geworden. Het toernooi werd afgesloten met een team-estafette waarbij we ook nog een 3e plek hebben behaald. Ik heb in totaal dus 4 medailles gewonnen en was hier uiteraard zeer tevreden mee!

In de toekomst hoop ik grote internationale schaatstoernooien te kunnen rijden met als ultieme droom de Olympische spelen. Daarom ben ik ook erg blij met de steun van Sport Talent Noord en hoop dat deze mij zal helpen mijn droom te kunnen verwezenlijken.

Ik zit in atheneum 3 van het Aletta Jacobs College in Hoogezand waar ik gelukkig ook medewerking krijg om school en schaatsen zo goed mogelijk te combineren.