• Sport: judo
  • Woonplaats: Oude Pekela
  • Leeftijd: 21

Ik ben één van de sporters die dit jaar een financiële bijdrage hebben gekregen van Sport Talent Noord, waar ik ontzettend blij mee ben. Ik doe al bijna 11 jaar aan judo en kan me geen leven voorstellen zonder judo. Judo vind ik een hele leuke sport, maar jammer genoeg is topsport erg duur.

Het is vroeg in het seizoen en mijn eerste meetmoment in Den Haag, waarmee ik mij kon plaatsen voor European Cups in het buitenland, is goed verlopen. Ik draai een zeer goed programma op het RTC (Regionaal Trainings Centrum) in Groningen, waar ik 4 ochtenden in de week zowel judo- als krachttraining volg. In de avonden train ik bij het RTC in Heerenveen, op Papendal en bij mijn club Judoschool Veendam. Mede hierdoor maak ik grote kans op European Cups.

Voor die wedstrijden en de gekoppelde trainingsstages zal ik mijn bijdrage van Sport Talent Noord gaan gebruiken. Op deze wedstrijden en trainingsstages kan ik veel dingen leren door met veel mensen uit verschillende landen te judoën en hopelijk presteer ik hier goed om zo een kans te maken om deel te mogen nemen aan het EK, WK en/of EYOF (European Youth Olympic Festival) in 2019.