Het team acro-gymnastiek van Indy Gjaltema uit Leek heeft zich in Oss gekwalificeerd voor het WK junioren in mei in Geneve. Het team bestaat naast de 16-jarige Indy zelf verder uit Anna Koster (12) uit Donkerbroek en Nova Houtman (17) uit Meppel. Gjaltema wordt dit jaar financieel ondersteund door Sport Talent Noord.

Indy heeft er met haar teamgenoten alles aan gedaan om die kwalificatie binnen te slepen. Daarvoor waren topklasseringen nodig in 3 kwalificatietoernooien eind januari en in februari. “Om ons daarop voor te bereiden, ben ik in december al afgereisd naar Engeland voor een waardevolle trainingsstage met mijn team. Ook kregen we training van de speciaal uit Rusland overgekomen trainer Dimitrii Vinnikov om onze oefeningen te perfectioneren. Met succes. De 2 beste wedstrijden worden meegenomen voor de kwalificatienorm en daar moet je zowel de hoge als de lage limiet behalen. En in 2 van die kwalificaties werden wij eerste met hoge limieten, ” aldus Indy.

Het  WK in Geneve is van 18 t/m 31 mei en dat kost nogal wat geld. Indy Gjaltema zoekt daarom nog enkele sponsors voor extra ondersteuning. “We zullen voor zover mogelijk in ons drukke trainingsschema enkele acties houden en hebben ook een sponsordoel op talentboek.nl.”.

‘Team Indy Anna Nova’ met in hun midden de Russische trainer Dimitrii Vinnikov.