Op het WK schaken -16 in Mumbai India eindigSport Talent Noord-schaker Jonas Hilwerda uit Groningen met 5 punten uit 11 partijen op de 49ste plaats. Dat was onder zijn eigen verwachting, want na 6 partijen stond hij nog vierde. “Ik had daarna de pech een aantal sterke tegenstanders te treffen, van wie ik verloor,” aldus Jonas. “Schaaktechnisch was het echter een leerzaam toernooi, waarbij coach Robert Ris mij veel heeft geleerd over hoe ik mijn schaken kan verbeteren. Daarnaast was het natuurlijk ook leuk om in zo’n exotische omgeving een groot toernooi te spelen.”

Hilwerda werd daar nog geïnterviewd door Avathanshu Bhat van ChessBase India en onderstaande Nederlandse sites volgden zijn toernooi:
http://www.sgstaunton.nl
http://schaakuitzendingen.blogspot.com
https://www.schaken.nl
https://www.oogtv.nl

Hoogeveen
Een week na het WK kreeg Hilwerda de kans om wat hij op het WK had geleerd toe te passen op een internationaal toernooi over 9 ronden in Hoogeveen. “Dat ging uitstekend. Ik speelde tegen sterke spelers en scoorde ver boven verwachting. Ik hield titelhouders (Grootmeesters en Internationaal Meesters) uit binnen- en buitenland op remise en won zelfs een enkele partij.

Beijum
Ook werkte Jonas deze maand mee aan een schaakevenement in de Groningse wijk Beijum om het schaken te stimuleren, vooral onder kinderen.
Het evenement werd goed bezocht en de verslagen staan op onderstaande sites.
https://www.beijum.nl
https://gemeente.groningen.nl

Simultaan bij MTN
Op donderdag 31 oktober verzorgt Jonas een simultaan bij zijn sponsor MTN Accountants & Adviseurs die dan een nieuw pand opent aan de Sylviuslaan in Groningen.

Vervolgens speelt Hilwerda in december een internationaal toernooi in Groningen en doet hij begin 2020 mee aan het TATA Steel toernooi (vroeger Hoogovenns).. Hij stemt volgend jaar zijn programma af op het bereiken van de titel Internationaal Meester (IM).